Juhéjj-juhfark-élmény a Balatoni Hal és Borünnepen

Ha már a balatonfüredi Balatoni Hal és Borünnepen jártunk, kötelességünknek éreztük, hogy olyan fajtát is kóstoljunk, ami a Nagy-Somló mellett a második legnagyobb mértékben ott található, a balatonfüred-csopaki borvidéken: egy juhfarkot. És nem is akármilyen juhfarkot, hanem egy reduktív 2021-es juhfarkot a Lídia Borháztól Juhéjj fantázianévvel, ami az elmondások alapján 5-6 hónapos tartályos érlelés után került palackba, most pedig a pohárba.
Arra persze lehetett számítani, hogy a somlói ásványok elmaradnak majd a borból és a hordós érlelési jegyek is hiányozni fognak, de egy ilyen friss, savhangsúlyos, mégis egyensúlyos, eddig számunkra szinte teljesen ismeretlen, új arcát mutató juhfarkra őszintén szólva egyáltalán nem számítottunk. A tankönyvszerű, de nem tolakodó citrus, füves, tónusok mellett olyan komoly mértékben üt ki a fehér húsú gyümölcsök, főleg a friss zöld alma illata és zamata, majd tart ki az egyébként nem túl hosszú korty után is percekig nagyon kellemesen, hogy egyből Juhéjj-élménye támad a kóstolónak és azonnal kér még egyet. Juhfark- és friss bor-rajongóknak kötelező!
Gratulálunk Varga Zoltánnak és családjának!